Voor u gelezen in Hallo Venray d.d. 15-04-2021

19 april 2021

VVD: een partij van veel woorden maar geen daden

Met stijgende verbazing heb ik het debat over de Spurkt in de gemeenteraad van afgelopen dinsdag gevolgd: eerst een gloedvol veroordelend betoog waarin wethouder Loonen werd afgekraakt over zijn werkwijze t.a.v.  De Spurkt, gevolgd door het niet volgen van een motie van afkeuring over dit beleid ingediend door PvdA en Pro Venray.
Het aantal veroordelingen met zware woorden van dhr. Künen overtreft mijn verbeelding. Twee keer heb ik zijn verhaal beluisterd. Binnen korte tijd volgen t.a.v. de verantwoordelijk wethouder voor Plan de Spurkt, Jan Loonen, termen als “hij heeft er een potje van gemaakt”, een” blamage”, er “deugt niets van”, “alles onder de maat”, ”dikke onvoldoende”, “ernstige schade voor Venray”, “0 punten”. Dit waren harde woorden van de VVD-er. Hardere woorden dan ik zou gebruiken. Woorden die eerder wezen richting een motie van wantrouwen dan een lichtere motie van afkeuring

“Je weet altijd waar je aan toe bent met de VVD “schrijft dhr. Schrijver in de vorige editie van Hallo Venray. Dat is dus werkelijk een illusie (zoals Rutte die onlangs ook had). Dat is wel duidelijk geworden in het debat over de Spurkt van 2 weken geleden: mooie (of lelijke woorden) maar geen daden. De VVD bereidt zich waarschijnlijk nu al voor een coalitie met het CDA na de raadsverkiezingen van maart volgende jaar.

Piet Kroft, lid PvdA Venray