Doe je met ons mee?

Door Ineke Grootemaat op 5 juni 2021

De structuur van de PvdA

Anders dan voor een bedrijf of een sportclub bestaat er voor een politieke partij geen standaard organisatiemodel. Iedere politieke partij is vrij om te bepalen hoe zij zich organiseert. Er zijn verschillende geledingen en veel soorten functies. Fulltime bestuurders als wethouders, Tweede Kamerleden, Burgemeesters en Gedeputeerden; parttime politici als gemeenteraadsleden, Eerste-Kamerleden en statenleden en de grootste groep, de duizenden vrijwilligers op alle niveaus in o.a. besturen, die worden  ondersteund door medewerkers vanuit het partijbureau. Samen kunnen we dat.

Sociaaldemocratie toen en nu
De sociaaldemocratie is van oorsprong een parlementair ingestelde variant van de bredere socialistische beweging, die door middel van verkiezingen en hervormingen van het kapitalisme tot een samenleving met meer gelijkheid wil komen. In Nederland is de Partij van de Arbeid de enige sociaal democratische partij.

Jij wil toch ook een inkomen, waarvan je kunt rondkomen? Een eigen plek om te wonen, dat hoort toch normaal te zijn? Sociale zekerheid door een vaste baan en later een pensioen waarvan je kunt leven, is toch geen overbodige luxe? En hetzelfde behandeld worden als anderen hoort er zeker ook bij. Daarover maakt een sociaal democraat zich onder andere druk. Samen kunnen we dat.

De coronacrisis heeft laten zien dat er teveel verdeeldheid en ongelijkheid is in ons land. Een betaalbare woning, werken voor een fatsoenlijk salaris, het steuntje in de rug als je dat nodig hebt, even kunnen buurten in het wijkgebouw of naar je schildercursus gaan: het is voor veel mensen onzeker geworden en dat moet anders. Samen kunnen we dat.

Thema-avonden, steunfractie, gemeenteraad en verder.  Helaas kunnen we dit door Corona al een hele poos niet meer fysiek, maar vooral digitaal. Maar wellicht kan het binnenkort eindelijk weer live. Na de bijeenkomst met een glasbier of een glas wijn of iets fris erbij lekker napraten.  Samen kunnen we dat.

Je kunt op vele vlakken actief worden. Bijvoorbeeld door lid te worden van bestuur of steunfractie, of door mee te helpen aan onze campagne.

Doe je met ons mee? We kunnen #NietZonderJou!

Ineke Grootemaat

Ineke Grootemaat

Geboren in 1955. Ik woon in Venray met mijn partner Georgette. Belangstelling voor medezeggenschap en rechtvaardigheid zit in mijn bloed. Ik ben secretaris en voorzitter van een OR geweest, kaderlid bij de vakbond en jarenlang actief vakbondsconsulent. Ik ben lid van het CNV , Natuurmonumenten, Vogelbescherming en verder vrijwilliger bij het Longfonds, Burgerkracht, Fairtradeplatform, webmaster

Meer over Ineke Grootemaat