Regenboog pitch 04-03-2022

4 maart 2022

De PvdA zet zich al jaar en dag in voor inclusie in Nederland, ook bij de PvdA Venray staat dit hoog op de lijst. Wij werken ernaar om een veilige omgeving voor iedereen te bieden.

Hierbij moeten de LHBTI-organisaties binnen onze gemeente al het mogelijke hulp krijgen om optimaal hun werk te kunnen doen.

Door de minder (bekende) groepen uit de LHBTI-gemeenschap te erkennen, willen we het taboe hierom doorbreken. Trans mensen en intersekse mensen zijn er en dat moet de gemeente openlijke erkennen, dit kan de desbetreffende mensen een steuntje in de rug geven. Eventueel meer les geven over de LHBTI-gemeenschap op het Raayland college of de basisscholen kan de acceptatie van de gemeenschap bevorderen. Dit zien wij dan ook graag gebeuren en helpen graag waar nodig is om dat waar te kunnen maken.

Als je een sociaal inclusief beleid voert,  verbeter je de leefomstandigheden voor iedereen die in Venray woont. Denk hierbij aan arbeidsmigranten, ouderen, doorstromers en jongeren. Bij dat beleid hoort ook een meldpunt. Een meldpunt waar mensen die zich onveilig voelen dat kunnen melden. Dan kan de gemeente de juiste stappen zetten om Venray veilig te houden. Ook is Venray op dit moment druk bezig met het opstellen van een inclusie-agenda. Hieraan nemen belangengroeperingen, burgers en ook politici deel. Ook PvdA neemt al vanaf het begin deel aan deze werkgroep. Uiteindelijk moet er dan binnenkort een voorstel liggen voor een gedragen inclusie-agenda. Natuurlijk is het dan aan ons als politieke partijen om er op toe te zien dat die agenda ook wordt uitgevoerd. Wij zullen dat zeker ook doen.

Ook het gebruik van een roze loper certificaat binnen onze gemeente kan een inclusief beleid ook bevorderen, aangezien onze gemeente meer aan het vergrijzen is, en dus meer mensen goede zorg nodig hebben, moet die zorg ook zo inclusief mogelijk zijn.

Ik zie onze partij dan ook zeker een voorloper zijn om de komende 4 jaar naar een sociaal, inclusief en roze beleid toe te werken. Wij hebben als partij het voordeel dat we een divers genoeg team hebben. Zo kunnen we al het beleid wat gaat komen eerst toetsen binnen ons team voordat we er over stemmen.