Zondag 17 februari 2019 fietst Lodewijk Asscher samen met PvdA-Jongeren voor een betere Maaslijn

11 februari 2019

De trein op de Maaslijn rijdt zo slecht, dat de jongerenvereniging van de PvdA, de Jonge Socialisten in actie komt. Samen met Lodewijk Asscher en de lijsttrekkers van de Brabantse, Gelderse en Limburgse PvdA springen zij 17 februari a.s. op de fiets om de problemen op deze verbinding nog maar eens onder de aandacht te brengen.

“We kunnen nog beter fietsen” stelt de voorzitter van de Jonge Socialisten regio Arnhem-Nijmegen, Lotte Demarteau. Zelf woonachtig in Venray ervaart Lotte dagelijks hinder met de verbinding naar het noorden. “Ik reis via Eindhoven naar school omdat ik gewoon niet weet of ik op de plaats van bestemming kom met de Maaslijn.”

Lotte Demarteau is niet de enige student die hinder ondervindt, een groep studenten van het ROC in Nijmegen heeft een petitie gestart om aandacht te vragen voor de slechte verbinding. De petitie onder de naam #FixhetOV is momenteel 4500 keer ondertekend door gedupeerde reizigers.

Momenteel geven vierhonderd gedupeerde jongeren via facebook aan mee te willen fietsen langs de Maaslijn. Lotte blijft er nuchter onder: “Dat de actie zo succesvol lijkt te worden is natuurlijk leuk. Het gaat me erom dat de Maaslijn eindelijk doet wat ons beloofd is, namelijk op tijd rijden.”

 Helemaal aan de aandacht van de politiek ontsnapt is de Maaslijn niet. Zo vroeg de Brabantse PvdA afgelopen maand aan het provinciebestuur om een permanente oplossing voor de Maaslijn. Kandidaat Statenlid voor de Brabantse PvdA-fractie Laura de Kinkelder uit Cuijk geeft aan dat het echt tijd is voor een oplossing. “Hoe langer we wachten hoe duurder het fixen van de Maaslijn wordt. De enige verliezer is op dit moment de reiziger.”

­­­_________________________________________________________________

U bent welkom om van 10:30 tot 11:00 naar het station in Venray te komen. Voor alle duidelijkheid: Lodewijk Asscher fietst niet de hele route mee: hij sluit aan bij het laatste stuk naar Nijmegen.

 Contact:

Jonge Socialisten in de PvdA: Lotte Demarteau – 06 46014930
PvdA Brabant: Pelle Depla – 0614533909