19 januari 2014

Meer informatie over de eerste 6 kandidaten van de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen Venray

1. Lijstrekker Henk Bisschops,
Henk is 58 en woont in Venray
Hij werkt als afdelingsleider onderbouw aan de Sint Jorisschool te Nijmegen. Henk is sinds april 2010 voorzitter van de Partij van de Arbeid Venray, lid van de commissies Stedelijk Beheer en Middelen. Henk was eerder gedurende twee periodes lid van de gemeenteraad namens de PvdA en tevens fractiesecretaris.

2. Elly van Dijck-Kersten,
Elly is 58 jaar en woont in Smakt. Zij is werkzaam als personeelsmanagementadviseur bij Viecuri in Venlo/Venray. Elly is vanaf 2002 lid van de gemeenteraad van Venray, waarvan in de periode tussen mei 2008 en januari 2010 als wethouder. Elly is lid van de commissies Stedelijk Beheer en Welzijn, voorzitter van de commissie Ruimte en plaatsvervangend fractievoorzitter.

3. Esther van Wamelen
Esther is 44 jaar, woont in Venray en is teamleider bij de Zorggroep Limburg. Esther is lid van de commissie Welzijn en Beheer en campagneleider voor de komende verkiezingen. Zij is als vrijwilligster werkzaam bij het Odpark.

4. Ed Stevens
Ed is 59 jaar, woont in Leunen en is afdelingsmanager en praktijkopleider bij de NLW-groep. Ed is lid van de commissie Welzijn, was tot voor kort secretaris van de dorpsraad Leunen en voorzitter van de Wsw-raad Venray. Ed is daarnaast eerder actief geweest in het jeugd- en jongerenwerk, de arbeidsbeweging, vredesbeweging en verschillende actie- en adviesgroepen.

5. Bart de Rooij
Bart is 27 jaar, woont in Venray, heeft de vakschool in Wageningen afgerond en is momenteel op zoek naar een nieuwe baan. Bart is programmamaker bij Omroep Venray. Hij is in het afgelopen jaar actief geworden binnen de steunfractie van de Partij van de Arbeid. Door zijn kandidatuur is er een verbinding met jongeren die erg waardevol is.

6. Dickie Minken-Jansen
Dickie is 66 jaar, woont in Wanssum en is vrijwilliger bij Omroep Venray. Dickie heeft vanaf 1986 een indrukwekkende staat van dienst binnen de Partij van de Arbeid in verschillende functies: gemeenteraadslid, lid Provinciale Staten, secretaris gewestelijk bestuur en wethouder in de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum. Dickie is actief als commissielid en lid van de steunfractie.

De overige kandidaten zijn:
7. Marius Emons, Venray (penningmeester)
8. Marja van Mil, Venray (secretaris, waarnemend voorzitter)
9. Giel Heijnis, Venray
10. Ed Partridge, Venray
11. Henk van Egmond, Venray
12. Leo Pouwels, Venray
13. Tarcicia Voigt-Boxboom, Ysselsteyn
14. Johan Pouwels, Venray
15. Mathieu Emonts, Venray
16. Bert Linskens, Venray (huidige fractievoorzitter)
17. Twan Jansen, Venray (wethouder)