Lotte Dermateau uit Venray gekozen tot voorzitter JS Arnhem-Nijmegen

22 oktober 2018

Op donderdagavond 18 oktober 2018 vond in Jimmy’s te Nijmegen de Algemene Ledenvergadering van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen plaats, de regionale jongerentak van de Partij van de Arbeid. Tijdens deze bijeenkomst hebben de leden vanuit hun midden een nieuw bestuur gekozen. Voor de functie van voorzitter waren maar liefst drie kandidaten.

Het bleek een spannende verkiezing, want er waren twee rondes nodig om een nieuwe voorzitter te kiezen. De kandidaten hiervoor waren Lotte Demarteau (20 jaar, Venray), Sam Mouzarmi (20 jaar, Kranenburg) en Sam Groenendijk (penningmeester, 20 jaar, Arnhem). Uiteindelijk bleek de eerstgenoemde de winnaar te zijn na een spannende tweede stemronde waarin ze met 11 stemmen werd verkozen, tegenover 9 stemmen voor de andere kandidaat. Groenendijk blijft de functie van penningmeester vervullen.

Verder werd Ricardo Brouwer (27 jaar, Beuningen) verkozen tot secretaris en Roelof Jansen (19 jaar, Nijmegen) tot algemeen bestuurslid.

De nieuwgekozen voorzitter zit vol plannen voor het komende bestuursjaar, waarin meerdere grote verkiezingen zullen plaatsvinden. “Leden actief houden lukt niet zonder een goede basis aan activiteiten.” steekt Demarteau van wal. “Niet alleen de hoeveelheid activiteiten, maar ook zeker de kwaliteit. Zo kunnen we een activiteit organiseren over het kinderpardon met Mauro en een rondleiding houden bij het Windpark Nijmegen-Betuwe.” Verder wil het bestuur onder andere gaan werken met suggesties voor activiteiten door de leden en zal het zich zichtbaar inzetten tijdens de komende Provinciale Staten-, Waterschaps- en Europese verkiezingen.