Ed Stevens Lid in de Orde van Oranje Nassau

Door Henk Bisschops op 26 april 2019

Ik kom net bij Ed vandaan om hem te feliciteren met zijn benoeming tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau en hem, namens bestuur, leden en fractie, een bos rode rozen te overhandigen. Deze onderscheiding is meer dan verdiend. In een persbericht worden zijn verdiensten als volgt omschreven:
Ed werkt al ruim 40 jaar bij de NLW-groep waar hij zich met hart en ziel inzet als belangenbehartiger voor mensen met een arbeidsbeperking. Zo was hij jaren lang lid van de ondernemingsraad. Gedurende twintig jaar was hij secretaris van de personeelsvereniging en sinds 2016 is hij voorzitter en secretaris van de bedrijfsledengroep NLW die de ondernemingsraad ondersteunt. Tevens is Ed kaderlid van ABVAKABO/FNV en bestuurslid van ABVAKABO Venray. Daarnaast is hij een onmisbare schakel in Leunen, waar hij zich in diverse gremia, zoals dorpsraad, Stichting Samen Leunen en de Werkgroep Wandelpaden Leunen, inzet voor behoud van de leefbaarheid. Doel van de werkgroep wandelpaden, was het aanleggen en onderhouden van een wandelroute in natuurgebied de Leunse Paes. Om de wandelroute aantrekkelijk te houden heeft Ed een QR-coderoute gerealiseerd. Als reactie op de WMO-plannen was Ed een van de oprichters van de Stichting Samen in Leunen. Hieronder vallen initiatieven als het Eetpunt, waar mensen gezamenlijk koken, en ’t Trefpunt. Momenteel is hij bezig met de ontwikkeling van een nieuw project: het Infopunt.
Zijn sociale betrokkenheid blijkt ook het feit dat hij politiek actief is voor de lokale afdeling van de PvdA waarvoor hij al bijna 12 jaar lid is van Cliëntenparticipatie WSW gemeente Venray en voorzitter van de WSW-raad. Daarnaast is hij sinds kort ook bestuurslid van de PvdA afdeling Venray.

Nogmaals van harte gefeliciteerd Ed!

Henk Bisschops

Henk Bisschops

Mijn naam is Henk Bisschops, geboren (1955) en getogen in Venray. Ik ben getrouwd met Yvonne, en samen hebben wij twee zonen, Rob en Frank. Nadat we 4 jaar in de nieuwe wijk Landweert hadden gewoond, zijn wij in 1989 verhuisd naar ’t Brûkske, en daar wonen we nog altijd met veel plezier. Na de

Meer over Henk Bisschops

Waar ben je naar op zoek?