Door Bert Linskens op 3 mei 2013

Bert Linskens neemt afscheid van gemeenteraad

Op 19 maart 2014 worden de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dat betekent dat ook de Partij van de Arbeid zich intensief bezig gaat houden met de voorbereidingen voor een aansprekende campagne en een inhoudelijk sterk verkiezingsprogramma.  Daarnaast zullen we een kandidatenlijst presenteren met mensen die bereid zijn om onze partij in de gemeente Venray te vertegenwoordigen en een duidelijk sociaaldemocratisch geluid kunnen laten horen.

De aanloop naar de verkiezingen is ook een moment van bezinning en overweging van individuele posities. Na een zorgvuldige afweging heb ik besloten na de verkiezingen niet meer terug te keren in de gemeenteraad van Venray en mij voor de aankomende verkiezingen dan ook niet meer te kandideren als lijsttrekker voor onze Partij.  Ik heb dit besluit genomen vanuit de overweging dat het voor de Partij van de Arbeid goed is om het stokje na drie volledige periodes van lijsttrekker / fractie-voorzitter over te dragen.

In 1997 ben ik tussentijds in de gemeenteraad gekomen als opvolger van  Twan Jansen die een  overstap maakte vanuit de gemeenteraad naar een functie binnen de gemeente Venray. In 2002 heb ik tussentijds het fractievoorzitterschap overgenomen van Truus Kemmelings.  Zeventien jaar in de gemeenteraad van Venray waarvan ruim 14 jaar als fractievoorzitter hebben mij een schat aan ervaringen opgeleverd. De Partij van de Arbeid heeft in deze periode altijd bestuursverantwoordelijkheid gedragen. We hebben successen gevierd, maar ook tegenslagen geïncasseerd. Het maakt onderdeel uit van het politieke spel. We hebben politiek bedreven vanuit de inhoud; voor wat goed is voor Venray, goed voor de inwoners van onze gemeente en vooral voor hen die op een of andere wijze kwetsbaar zijn. Mee kunnen doen , gelijkwaardigheid en solidariteit bleven voor de Partij van de Arbeid belangrijke principes. Daar zal ook in de toekomst niets aan veranderen.

Met een goed gevoel kijk ik terug op de afgelopen periode. Graag zou ik zien dat nog meer nieuwe mensen uit Venray onze gelederen willen versterken. In de komende periode is daar overigens nog volop gelegenheid toe. Mijn afscheid is nog niet daar. Daarvoor moet er nog veel te veel werk verzet worden. Ik blijf mij daarvoor inzetten tot het moment dat de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd is. Ik zal de nieuwe lijsttrekker volop ruimte bieden om zich in de campagne te kunnen profileren in de aanloop naar de verkiezingen. De voordracht hiervan is waarschijnlijk kort na de zomervakantie.  Het leek mij echter wel correct jullie nu al te informeren over mijn besluit.

Mochten jullie naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen hebben dan ben ik bereikbaar via 06 29581181 of bert.linskens@home.nl.

Bert Linskens

Bert Linskens

Ik ben Bert Linskens, in de vorige periode fractievoorzitter en lijsttrekker Partij van de Arbeid Venray. Ik ben gehuwd met Ingrid. Samen hebben wij twee zoons, Job en Thijs, en een dochter, Fieke en zijn woonachtig in Oostrum. Na mijn Atheneum-A aan het Boschveldcollege in Venray heb ik planologie gestudeerd aan de Verkeersacademie te Tilburg,

Meer over Bert Linskens